evaspysselblogg -

Rotfruktschips

Eftersom jag är en Buzzador så har jag fått glädjen att prova gourmetchips från Rootfruit.
 
Det är smakrika chips tillverkade av potatis, rödbeta och palsernacka.
 
 
De kommer från svenska gårdar och är fria från konstgjorda tillsatser, glutamat och maltodextrin..
 
Har hunnit dela med mig en hel del redan.
 
Och på jobbet hade vi en smaktest av de olika smakerna: Rotfrukt, Umami, Stilton Blue, Parmesan och lättsaltat.
Det rådde lite delade meningar men vinnaren blev parmesan när alla sagt sitt.
 
 
Tycker du det ser smaskigt ut så finns de att hitta i de flesta dagligvarubutiker såsom: Willys, Citygross, Hemköp, Matrebellerna, Ica, Coop Forum, Coop Extra.
Ca priset för 90g är 20 kr.
 
 
 

Helgen forts.

Då kommer fortsättningen på vår innehållsrika helg.
 
Efter vi varit och fikat i koppartälten, och fått lite ny energi. Åkte vi buss till stadsbiblioteket.
 
 
Det var i den runda delen som de flesta låneböcker fanns i flera våningar.
 
Trappan upp till låneböckerna
 
 
Och så här såg det ut. Så kan ni tänka er att det var likadant runt om. Snyggt tak också.
 
 
Sedan åkte vi vidare till Kungliga tekniska högskolan.
 
 
Det var ju stängt när vi kom, men eftersom våra fina vänner jobbar där. Så släppte de in oss om vi lovade att uppföra oss. Vilket kan vara väldigt svårt många gånger men jag tror att jag skötte mig rätt bra.
 
Här är den fina innergården på skolan och nu skall vi få gå upp i utsiktstornet som man kan se uppe till höger på bilden.
 
 
Utsikten därifrån var verkligen magnifik, det syns inte så bra på bild från min mobilkamera.
 
 
 
 
Sen fick vi gå in och titta på biblioteksdelen, där var det öppet så tyyyysta
 
Ser ut som man är ute men det är inne.
 
 
Ja och som vanligt behövde jag gå på toaletten.
Då fick jag gå på självaste president toaletten.
 
 
Det var lite av våran helg. Allt blev ju inte dokumenterat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Har varit i Stockholm i helgen.
 
Träffade Sofia på fredag em.
På kvällen gick vi till Maximteatern och såg på Jonas Gardells show, Mitt enda liv.
 
Den var jättebra mycket skratt där.
 
På lördag fm tog vi nya tag och åkte till Fjärilshuset på Haga, tillsammans med Sofias kompisar Maria, Tomas och Erika.
 
 
Det var verkligen sevärt.
 
Tropisk klimat med massor av fina fjärilar. Visar några här.
 
 
Det fanns hajar och pirayor också.
 
 
 
Efter detta var alla törstiga och sugna på något, så då gick vi till koppartälten och fikade.
 
 
Fortsättning följer....
 
 
 

Fjärilar

Har jag sagt att jag gillar fjärilar? förmodligen. Men ni får stå ut med lite mer fjärilskort en vårlig dag som denna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Förresten så köpte jag en ny filt i fredags.
 
Vad tycks?
 
 
 
 
 

Philadelphia bullar

Philadelphia bullar med citronsmak

 
Dessa bullar gör man snabbt och enkelt i långpanna
 
 

Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar

 

.

Fyllning 75 g smör, rumsvarmt 100 g Philadelphiaost 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker skalet från 1 riven citron

 

 

Bulldegen 25 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 75 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 nypa salt 7–8 dl vetemjöl

 

 

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

5. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Gör ca 40 hål i degen och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

 

 
Receptet kommer från tidningen Hembakat.
 
Gabriel är dock lite tveksam om detta kan vara gott.
 
 
 
 
 

RSS 2.0