Philadelphia bullar
Philadelphia bullar med citronsmak
Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar
.
Fyllning 75 g smör, rumsvarmt 100 g Philadelphiaost 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker skalet från 1 riven citron
Bulldegen 25 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 75 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 nypa salt 7–8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
5. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Gör ca 40 hål i degen och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.
Tack så mycket :p
gott! haha rolig bild den sista! :D
Nu har jag tittat länge och noga på din fina blogg.
Blev sugen på lite av varje av dina godsaker:)
Ser smarrigt ut, bäst är bilden på lille G, han är sååå lik mamma Malin där.