evaspysselblogg -

Dop

Fick göra ett kort till Eveline som har haft sin dopdag i dag.
 
 
 
 

Efterrätt

Här kommer ett tips på en god efterrätt eller fika.
 
Lägg upp ett paket med glass på ett fat.
 
Tag på maränger, jordgubbar, jordgubbssylt och sås.
 
 
Sås
 
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
125 gr smör

Vispa ihop gulor, socker och grädde i en kastrull som sakta får sjuda på svag värme tills såsen blir tjock, rör hela tiden.
Tag kastrullen från plattan och rör i smöret.
 
Maränger
 
Det går ju att köpa fina i affären men eftersom det skall vara gulor i såsen kan man ju passa på att använda vitorna med.
 
3 st äggvitor vispas till hårt skum
2 1/2 del socker tag i de vispade äggvitorna och vispas i minst 5 min till.
 
150 grader ca 45 min.
 
 

Jordgubbssylt

 
Tycker att man får en somrig känsla när man kokar jordgubbssylt.
 
Och nu har jag fått lära mig bästa tricket också.
 
Man skall rensa, skölja och dela jordgubbarna sedan lägger man dem i en bunke och häller över sockret och låter stå över natten.
 
 
Sylt
 
1 kg jordgubbar
 
800 g strösocker
 
1 krm natriumbensoat
 
saften av en citron
 
Koka jordgubbarna och sockret som stått över natten  tillsammans med citronsaften i ca 10 min.
 
Rör ut natriumbensoaten med lite varm sylt tillsätt det sedan i resten av sylten.
 
Låt allt koka upp igen.
 
Häll upp på steriliserade och varma burkar.
 
Förvaras mörkt och svalt.
 
Jag återanvänder glasburkar, och om man tycker det är roligt kan man ju piffa till burken lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fjärilar

Jag tycker de flesta fjärilar är fina.
 
Gjorde ett fjärilskort i går.
 
 
Mötte även några fjärilar när jag var ute och gick.
 
De här kanske inte var så glada att jag störde, men jag lämnade dem i fred ganska snart.
 
 
 
Här är en liten sötnos till.
 
 
 

Ros

Hörde  på nyhetsmorgon att det var rosens dag i dag.
 
Så ros på er alla mina goa läsare.
 
 
 
 
 
När jag ändå har trädgårdstema här i bloggen kan jag passa på och visa lite av mina odlingar.
 
Persilja och spenat.
 
Ekologiskt och närodlat.
 
 

RSS 2.0