evaspysselblogg -

7 år

Ett kort till en 7- åring



Dumlecookies

Det här var en galet god kaka. 

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram osaltat smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa.
Vänd ner socker och blanda ihop.  
Blanda ner äggen, sirap  i sockersmeten, blanda väl. 
Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  
Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. 
Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.



Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. 
Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  
Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.


Väldigt goda kakor receptet kommer från Jennysmatblogg 




40-åringar

Kort till två 40-åringar







Student

Lite nya studentkort














Troll

I dag blir det troll i bloggen







Körsbärsblom




Fjärilar

Nu var det allt för länge sedan som jag visade fjärilskort i bloggen. Därför kommer det några nu. 







Daimsnittar

Bakat goda daimsnittar. 

Här är receptet om ni tycker det ser gott ut. 


100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 dubbeldaim

 

Vispa smör, socker och sirap krämigt. 

Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. 

Hacka daimen i bitar och tryck in dem i degen. 

Dela degen i två bitar. Rulla till två längder och platta till (rätt så mycket) på bakplåtspapper. 

Grädda i 175 gr varmluft i 12-15 minuter. Skär kakorna i bitar. Låt svalna.







RSS 2.0