Gott nytt år

Gott nytt år mina vänner.



Snart är det midsommar.


Överraskningspresent

Familjen fick en överraskningspresent av våra vänner.



Chips i många olika smaker.



En tidning för med inspiration och div. pysselprylar.



Och massor av fina dekorationer till olika bakverk.

Känner min lycklig som har så fin familj och goda vänner.

Presenttips

Vi gav bort en rolig julklapp i år det var ett presentkort på en grundkurs i pralintillverkning.



Låter det intressant kan ni läsa mera här http://www.chokladskolan.com/



Gömde presentkortet bakom en chokladkaka som jag gjorde ett eget omslag till.

Julen

Julafton har varit, och snart är även juldagen över. Vi har haft det lugnt och skönt, god mat mera mat, fika och godis på det hm.. det har nog blivit lite för mycket av det goda känns det som just nu.

Fick så fina paket av barnen.



En gratängform som jag så gärna ville ha, och en fin bok som de hade skrivit om mig i.

Tack sötnosar.

Snart

Snart kommer tomten.


Snö snö snö

Bara snö så långt ögat når, nu tycker jag det räker.


Julkorten är postade












Dagens fynd

Fyndade på tradera fick alla dessa stämplar för endast 76 kr.

Klicka för att stänga fönstret

julkort

Gjorde klart ännu ett julkort i går kväll.


Fudge

Ingredienser

ca 50 st

5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. 
Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min.
Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.
Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt smör och vaniljsocker.
Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. 
Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. 
Låt stelna.
Skär i bitar och förvara i kylskåp.



Julskumsfudge

I går bakade jag julskumsfudge de blev jättegoda.



Till ca 30 st behöver du:
50 gr skumtomtar (ca 10-12 st)
2 dl socker
1 dl grädde
50 gr smör
ev några droppar röd karamellfärg
100 gr vit choklad

Klipp tomtarna i småbitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden, sockret och smöret.
Värm på medelvärme tills allt smält.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hackad vit choklad. Rör om tills chokladen smält.
Droppa ev i några droppar röd karamellfärg för att förstärka den rosa färgen.
Klä en form med bakpapper och häll i smeten, så att det blir ca 1 cm tjockt.

Låt stå i kylen några timmar så att det stelnar innan den skärs i bitar.


Lägger även in ett foto på ett snögubbekort som jag skall posta i morgon.

Julbord

I går var vi här http://www.forshem.se/ och åt jättegott julbord. Tack så mycket Michael och Mattias för att vi fick vara med.



Kalas

I kväll skall vi gå på kalas


Big brother

Dagens grattis går till min storebror som fyller 50 i dag.


Vit fudge

Börjat koka julgodis i dag



Det blev vit fudge



1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.

Receptet kommer från http://sotasaker.com/

Nu återstår bara ett problem, var skall jag gömma dem för Jan tro..


RSS 2.0