evaspysselblogg -

Gott Nytt År

I dag är det nyårsafton och jag vill önska mina läsare ett Gott Nytt År.



Nyårsafton är en dag som man tänker på året som varit.

För min del har det hänt en hel del både på jobbet och privat.

På pysselsidan har det bara varit bra. varit med om massa roliga saker.
Pysslat med Pia och varit på kurs och mässor. Och så har jag fått vara med
hemma hos Marika alltid lika kul och inspirerande. Och en massa andra saker.

Måste få tacka min vän Anki också som gett mig så mycket fina pysselsaker från England.

Ha en fin nyårsafton och ta det lugnt.


Gott

Jajamensan det var jättegott.



Godast tyckte jag kaffekask tryffeln var.

Konstigt eftersom jag varken tycker om kaffe eller kask, jag slutar aldrig att förvåna mig själv.

Så vill du göra någon glad gör en beställning på chokladbudet

Chokladbudet

Fick ett paket på posten i dag från chokladbudet 

image description


De har en fin tjänst som går ut på att man kan beställa choklad på nätet och mottagaren får den hem i sin brevlåda oftast redan nästa dag.

Beställningar på vardagar före kl 15 skickas samma dag. Paketen når då normalt mottagaren kommande vardag. Beställningar under helg som inkommer senast söndag kl 12 skickas söndag med beräknad leverans under måndagen.

Det finns mycket olika att välja på.

Jag fick den här.

image description

Skall provsmaka snart, återkommer.



Kvarglömd

Oj jag hittade en stackare som blivit inlåst på jobbet i helgen.


Chokladmousse

En julig chokladmousse. Made by Sofia
Smält 100 g choklad
Tag i 2 st äggulor
Vispa 2 1/2 dl vispgrädde
Och blanda i tillsammans med 3 msk florsocker.


julafton

Vill önska mina bloggläsare en riktigt God Jul!


Pepparkaksgubbar

En liten hälsning från några glada pepparkaksgubbar så här dan före dan.


Fint kort

Kolla här vilket fint kort som kom till mig med posten i dag.



Jag vann ett valfritt kort på Milo Liljas blogg.
Passa på att kika in där hon gör helt underbart fina kort.

Mozartstänger

Mozartstänger

Snabbt och enkelt julgodis

Skär till längder av lika delar mandelmassa och nougat och lägg de på varandra.

Smält blockchoklad och pensla över.

Dekorera med det du har hemma och skär i lagom bitar.



De kan även packas i låda



Om man inte tycker om dem kan de användas till att spela tre på rad.


Julkorten är postade

Var iväg och postade julkorten.

Här får ni så några av dem.








Fudge

Har börjat med julgodiset nu, först ut blev fudgen.

Detta recept har jag bakat efter i 25 år nu, det är ju dumt att byta när detta är så bra.

Fudge

2 kkp socker
1 hg blockchoklad
3 msk sirap
1 kkp grädde
2 msk smör
1 msk vaniljsocker

Blanda socker, choklad, grädde och sirap. Koka upp under omrörning.
Koka upp på högsta sedan 45 min på 1:an.

Grytan dras från värmen och smöret tillsättes, när alltsammans svalnat såpass att smeten blivit ljumn tas vaniljsockret i och smeten vispas kraftigt tills den ljusnar och tjocknar och inte längre är glansig.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper i.

Skär när den blivit kall.



Drömstadslimpan

Rörde ihop denna enkla limpan i eftermiddags.

Drömstadslimpan

8 dl vetemjöl
3 dl fiberberikade havregryn
2tsk bilarbonat
1tsk salt
1 dl solrosfrön
1/2dl hela linfrön
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
6 dl naturell yoghurt

Blanda samman de torra ingredienserna väl. Tillsätt resten och rör ihop till en smet. Häll i smord form. Grädda 175 grader ca 45 min




 


Tips

Tänkte tipsa om en väldigt duktig fotograf, en norsk tjej Bjervig

Kika in om ni har tid, det är väl värt besöket.

Ha en fin lucia.


Mera julkort

I dag tänkte jag visa några julkort som jag har gjort av tekniken distressrutor som jag lärde mig av Rimna tidigare i höstas.




Söndag

Söndag och redan 3:e advent. Pysslade lite på fm i dag. Här får ni se ett smakprov.


Nobeldagen

I dag är det nobeldagen fin fest på slottet. Hoppas ni alla får en bra lördag även om man inte är bjuden på festen.


lite snö

Nu har det kommit lite snö här. Jag passar på att visa ett snögubbekort till.


Julkort

Här är det lite mera julkort som blivit färdiga.






Ja

Ja den var god
Har även fått ett expert utlåtande av herr Larsson.
Så jag kan rekommendera er att baka den.


Krokantkaka

Har bakat en kaka i dag som jag kallar krokantkaka.

Blandade ihop lite olika recept och så blev det den här.



Till kakan

125 g smält smör

2 st ägg
2 dl socker

vispas till skum

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära

1 dl äpplemos
1 1/2 dl gräddfil

Blanda i  de torra ingredienserna i äggsmeten.

Tag i äpplemos gräddfil och smöret.

200 grader 45-50 min

Frosting

60 g smör
5 dl florsocker
100 gr philadelfiaost
lite ananasjuice

1 krossad dubbeldajm

Blanda ihop allt man kan ju spara lite dajm till dekoration om man vill.

Nu skall jag njuta av en bit.

Åerkommer och berättar om den var god.


1 december

Första december i dag, julmånaden har börjat.

Ingen snö i sikte än, det firar vi med ett snögubbekort.


RSS 2.0