Körsbärskaka med kardemumma.
Kaka
100 gr smör
1 dl socker
1 st ägg
5 1/2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
Havretäcke
1 dlvetemjöl
1/2dl strösocker
1/2 tsk mald kardemumma
100 gr kylskåpskallt smör i kuber
1 dl havregryn
Fyllning
250 gr urkärnade körsbär.
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en springform 20 cm i dm.
Kaka
Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägg och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i smeten. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
Havretäcke
Nyp ihop allt till smulor.
Fördela körsbären över smeten och täck formen med havresmulorna.
Ugn ca 50 min
Kommentarer
Trackback