Apelsin tårta

Här kommer recept på en god apelsin tårta. 

Till botten. 
Vispa

6 st ägg
3 dl strösocker. 

Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver. 

Tag i det i äggblandningen och in i ugnen. 

En stor form 150 grader ca 45 min. 

Låt sockerkakan svalna och skär den sedan i två lager. 

Gör marsanpulver på 4 dl mjölk. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 

Tag blandningen mellan lagren. 

Gör glasyr att ta över. 
Smält 50 g smör
4 dl florsocker
3 tsk apelsin juice. 

Bred glasyren över. Och dekorera. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0