Magnolia
Så här på sensommaren brukar vi göra en utflykt med mag och tarmföreningen i Skaraborg.
I går var det dags för årets. Och resmålet var Magnolia, som ligger utanför Nossebro.
Det var jättefint där, först kikade vi i affären där det fanns heminredning och presentartiklar, det fanns även ett stort sortiment av scrapbooking produkter.
Sedan åt vi en god buffé där det fanns massor att välja på. Det fanns även efterrätt i form av mjukglass och alla tillbehör man kunde önska sig.
När vi var mätta och belåtna gick vi ut i trädgården och tittade på de fina blommorna, det fanns många olika sorters dahlior.
Här skall ni få se några.
Provdocka
I dag gjorde jag ett kort med en provdocka och trådrulle som motiv.
Så här blev det.
Ha det bra så hörs vi när ni minst anar det.
Vinst
Jag hade tur och vann i en blog candy hos http://lindainsweden.blogspot.se/
Vinsten kom på posten i dag, tack snälla Linda.
Jag fick en söt stämpel
Och det här fina kortet.
Blombukett
Nu har det blivit lite kallare de senaste dagarna, men sommaren skall väl inte vara över än får vi hoppas.
Visare ett nytt kort med en blombukett i dag.
Blomstämpeln har jag lånat av min vän Pia. Och bandet har jag fått av mamma, som hon har sparat i si sådär 45 år. Man skall aldrig slänga något vet ju inte när man kan få användning för det.
Syltade kantareller
Här kommer det ett recept på syltade kantareller
2 liter kantareller
rensade, sköljda och delade i mindre bitar
Vatten som täcker och 2 tsk salt
Koka i 10 min.
Sila av och spara 3 dl till kryddlagen.
Till lagen
2 dl ättiksprit 12%
3 dl socker
12 st pepparkorn
några stjärnanis
lite ingefära i småbitar
1/2 gul lök i strimlor
Blanda samman allt och koka ihop till en lätt simmig lag
skumma ibland.
Tag i svampen och koka några minuter till.
Häll upp i väl rengjorda burkar.
Chokladbrownies
Brownies med choklad och cheesecake smak.
Ca 20 bitar
200 g smör
200 g mörk choklad
41/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret, hacka chokladen och låt den smälta i det varma smöret.
Vispa äggen med sockret
Blanda i mjölet och den avsvalnade smör och chokladsmeten.
Ostsmet
200 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 st ägg
Vispa ihop allt till ostsmeten.
Klä en liten långpanna med baklplåtspapper.
Tag i chokladblandningen och häll sedan ostsmeten över, mixa samman de båda smeterna försiktigt.
In i ugnen 175 grader 35-40 min.
Skär upp kakan när den har kallnat.
Ett serveringsförslag är vispgrädde smaksatt med krossade polkagrisar.