Fudgekaka

Har bakat fudgekaka i dag. Oj oj den blev farligt god.



200 g smör

2 st ägg
3 dl strösocker

1 dl cacao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna

Vispa ägg och socker

Tag i det smälta smöret och resten av ingredienserna.

Häll smeten i en liten långpanna 30x40 cm.

175-200 grader 15-20 min.

Till glasyren

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk siratp
lite flytande honung
100 g smör

100 g blockchoklad

Smält samman allt utom chokladen
och låt koka i ca 10 min.

Tag i chokladen och låt den smälta, bred över den svalnade kakan.




Kommentarer
Postat av: Anki

Det låter mums!

2012-02-05 @ 20:59:54
Postat av: Anonym

Det såg jättegott ut det vill jag prova. Vad är det vita på kakorna?Tror du det går bra att utesluta honungen? Hälsningar Åsa

2012-02-07 @ 17:59:39
Postat av: Eva

Det var mums och den som ville fick ta grädde till ännu mera mums. Det vita uppepå kakorna är mini machmallows som jag tryckte dit när glasyren fortfarade var varm. Honungen la jag till själv i receptet för att få mera smak så den behöver inte alls vara med. Lycka till med kakorna Åsa.

2012-02-08 @ 16:18:53
URL: http://evaspysselblogg.blogg.se/
Postat av: Åsa

Kakan blev mycket god och uppskattad. Glasyren blev lite lös, jag får låta den koka lite längre nästa gång. Tack för receptet/Åsa

2012-02-13 @ 12:40:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0