Whoop whoop

Jag blev inspirerad av Leila som bakade dessa söta Whoopies på tv i går kväll.

Ingredienser

Kakdeg, vaniljwhoopies
100 100 g smör, mjukt
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 knivsudd salt
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk bakpulver
3.5 3.5 dl vetemjöl
1 1 st ägg, ekologiskt
1 1 dl crème frâiche
Till chokladwhoopies
3 3 msk espresso, eller starkt kaffe
0.5 0.5 dl kakao, av god kvalitet
75 75 g choklad, smält
Nutella frosting
1 1 dl Nutella
4 4 dl florsocker
4 4 msk kakao
2 2 tsk vaniljsocker
150 150 g philadelphiaost
1 1 msk kaffe
Raspberry frosting
3 3 dl florsocker
150 150 g philadelphiaost
1.5 1.5 dl hallon, färska


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt.

3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.

4. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.

5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

7. Låt svalna helt och gör frostingen.

8. Nutella frosting
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

9. Rör ner kaffet.

10. Raspberry Frosting
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.

11. Vänd försiktigt ner hallonen.

12. Montering
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.

13. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.



Nu skall jag göra chokladWhoopies


Kommentarer
Postat av: Marika "Mita" Gunnarssonm

Dom ser goda ut...Kram från Marika

2011-07-08 @ 14:46:53
URL: http://mitashantverk.blogspot.com
Postat av: Malin

dom ser väldigt goda ut :)

2011-07-08 @ 15:46:00
Postat av: josse

Åh jag kikade också på det programet, omnomnom!

Ser så himlarns goa ut.

2011-07-12 @ 00:01:27
URL: http://joset.blogg.se/
Postat av: Sofia

mmmm, dom var mycket goda!

2011-07-12 @ 19:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0