Citronpaj



Deg

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gr smör rumsvarmt
2 tsk råscocker

Blanda alla ingredienserna utom råsockret.
Gärna i en matberedare.
Platta ut den i en form.

Strö över råsocker

Förgrädda i 200 grader  i 12-15 min

Citronkräm

3 st ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 stor citron, rivet skal och saft

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda kakan ytterligare 8-10 min.
Citronkrämen är lös när man tar ut den ur ugnen men stelnar sedan.

Strö florsocker över kakan när den kallnat. (Det glömde jag).


Kommentarer
Postat av: Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg...

Sv: Tack för din fina kommentar om min tårta!



Marshmallowsfondant är som en slags sockerpasta och har samma konsistens som marsipan ungefär.



Läs mer här: http://www.annsann.com/2010/05/21/marshmallowsfondant/



2011-01-03 @ 18:55:53
URL: http://www.annsann.com
Postat av: Sofia

mm, det ser gott ut

2011-01-03 @ 20:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0