Citronpaj
Deg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gr smör rumsvarmt
2 tsk råscocker
Blanda alla ingredienserna utom råsockret.
Gärna i en matberedare.
Platta ut den i en form.
Strö över råsocker
Förgrädda i 200 grader i 12-15 min
Citronkräm
3 st ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 stor citron, rivet skal och saft
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda kakan ytterligare 8-10 min.
Citronkrämen är lös när man tar ut den ur ugnen men stelnar sedan.
Strö florsocker över kakan när den kallnat. (Det glömde jag).
Kommentarer
Postat av: Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg...
Sv: Tack för din fina kommentar om min tårta!
Marshmallowsfondant är som en slags sockerpasta och har samma konsistens som marsipan ungefär.
Läs mer här: http://www.annsann.com/2010/05/21/marshmallowsfondant/
Postat av: Sofia
mm, det ser gott ut
Trackback