Marängpaj med hallon curd
Ingredienser
125 g smör½ dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
Hallon curd:
250 g hallon
1 ½ dl grädde
1 dl florsocker
1 ½ msk Maizena
25 g smör
Marängtopp:
2 äggvitor
1 ½ dl strösocker
Gör så här
Arbeta gärna ihop degen till bottnen i en matberedare. Tryck ut
den i en pajform, picka med en gaffel och ställ i kylen i minst 30 minuter.
Förgrädda i 10 minuter, 175º, i mitten av ugnen.
Blanda grädde, florsocker och hallon. Ge ett snabbt uppkok under vispning. Tillsätt Maizena utrört i lite vatten och sjud någon minut. Krämen tjocknar snabbt. Ta av från värmen och rör ner smöret.
Hallon curden ska vara avsvalnad innan den fylls i pajskalet så gör den i god tid. Den kan stå färdig i kylen och håller upp till en vecka. Det går även bra att frysa den. Mängden räcker till 2 pajer men är även god som fyllning i mjuka kakor, muffins, tårtor eller i hemgjord glass.
Vispa äggvitorna styva, tillsätt sockret lite i taget.
Bred ut hälften av hallon curden i det förgräddade pajskalet och klicka toppar av marängen. Strö över mandelspån.
Grädda ca 25 minuter tills marängen fått färg. Observera att marängen endast blir spröd på ytan och "seg" inuti.
Låt svalna innan servering, den är även god kall.
den i en pajform, picka med en gaffel och ställ i kylen i minst 30 minuter.
Förgrädda i 10 minuter, 175º, i mitten av ugnen.
Blanda grädde, florsocker och hallon. Ge ett snabbt uppkok under vispning. Tillsätt Maizena utrört i lite vatten och sjud någon minut. Krämen tjocknar snabbt. Ta av från värmen och rör ner smöret.
Hallon curden ska vara avsvalnad innan den fylls i pajskalet så gör den i god tid. Den kan stå färdig i kylen och håller upp till en vecka. Det går även bra att frysa den. Mängden räcker till 2 pajer men är även god som fyllning i mjuka kakor, muffins, tårtor eller i hemgjord glass.
Vispa äggvitorna styva, tillsätt sockret lite i taget.
Bred ut hälften av hallon curden i det förgräddade pajskalet och klicka toppar av marängen. Strö över mandelspån.
Grädda ca 25 minuter tills marängen fått färg. Observera att marängen endast blir spröd på ytan och "seg" inuti.
Låt svalna innan servering, den är även god kall.
Kommentarer
Postat av: Camilla Rosén
Hej Eva!
så smaskigt det ser ut, och vilka fina kort och bakverk du gör!
må gott
Postat av: Camilla Rosén
Trackback