Bokmässan
Pennställ
Har återanvänt en konservburk och gjort ett pennställ.
Fjärilsflicka
Har min lilla flicka hemma och vi skall göra oss i ordning för att gå på fest.
Lägger ut en bild på denna söta fjärilsflickan stämpel från Magnolia.
Marängtårta
Skall på fest i kväll och tänkte ta med mig en tårta, det får bli den här marängtårtan.
3 st äggvitor
2 1 1/2 dl socker
3 dl rice krispes
Vispa vitorna till hårt skum
tillsätt sockret under fortsatt vispning i minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner rice krispes.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 min i 150 grader.
Låt marängen svalna och dela i två delar ( jag brukar göra 2 så det blir en stor tårta)
Fyllning
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
125 gr smör
Vispa ihop gulor, socker och gräddei en kastrull som sakta får sjuda på svag värme tills krämen blir tjock, rör hela tiden.
Tag kastrullen från plattan och rör i smöret.
Bred på när den svalnat.
Om du gör två bottnar behövs det dubbel sats fyllning.
Konserverade mandariner och vispad grädde mellan.
Garnera med smält blockchoklad som du ringlar över med en gaffel.
3 st äggvitor
2 1 1/2 dl socker
3 dl rice krispes
Vispa vitorna till hårt skum
tillsätt sockret under fortsatt vispning i minst 5 minuter tills marängen är blank.
Vänd ner rice krispes.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 min i 150 grader.
Låt marängen svalna och dela i två delar ( jag brukar göra 2 så det blir en stor tårta)
Fyllning
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
125 gr smör
Vispa ihop gulor, socker och gräddei en kastrull som sakta får sjuda på svag värme tills krämen blir tjock, rör hela tiden.
Tag kastrullen från plattan och rör i smöret.
Bred på när den svalnat.
Om du gör två bottnar behövs det dubbel sats fyllning.
Konserverade mandariner och vispad grädde mellan.
Garnera med smält blockchoklad som du ringlar över med en gaffel.
Stämpelkällan
Stämpelkällan har öppnat, kika in ska ni se otroligt fina stämplar.
Blåbärsputte
Som blev jordgubbsputte i stället för jag hade ingen blåbärssylt.
Blev du sugen så kommer receptet här;-)
Blåbärsputte
250 gr smör
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienserna.
Platta ut i formar.
Lägg i bär el sylt.
Platta ut deg som läggs över sylten som ett lock.
ca 20 st
Ugn 200 cam 15 min.
Blev du sugen så kommer receptet här;-)
Blåbärsputte
250 gr smör
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop alla ingredienserna.
Platta ut i formar.
Lägg i bär el sylt.
Platta ut deg som läggs över sylten som ett lock.
ca 20 st
Ugn 200 cam 15 min.