Blommiga björnbärskakor



Mördeg:

3 1/2 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 st ägg

Blanda alla ingredienserna och låt degen vila en halvtimme på sval plats.
Tryck sedan ut degen i små metallformar.

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 st äggvita
björnbär (frysta el färska)

Riv mandelmassan och vispa upp äggvitan till ett löst skum (vispa för hand vitan skall inte bli hård som till marängsmet utan bara lite luftig). Blanda mandelmassa och äggvita och fyll formarna med blandningen.

Tryck ner ett björnbär i mitten av varje kaka och grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 10 min.



Det blev lite deg över så då gjorde jag några fina rosor!



Receptet kommer från boken Söta saker av Therésia Erneborg.

Kommentarer
Postat av: josse.

Åh ser riktigt goa ut! :)

2010-11-06 @ 15:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0