Kladdkaka
- En jättegod kladdkaka med dulce de leche.
- Du behöver:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 3 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)
Dulce de leche-grädde
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och pudra en form på ca 20 cm i diameter med kakao.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao och salt.
- Rör ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
- Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk (dulce de leche) och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Skaka försiktigt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp.
- Vispa grädden fluffig, rör i resten av den karamelliserade mjölken (dulce de leche) och servera med kakan.
Hackade även 1dl chasevnötter och strödde över innan bakning.
Recept kommer från koket.se
Dags att äta och njuta.