Choklad och kola brownies
Botten
120g smör
120g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon.
Tag i den hackade mjölkchokladen och blanda så smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten i en form 20 x 30 cm
Grädda i 175 grader 20 minuter.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över 150 g marshmallows. Sätt in formen igenboch låt marshmallows lagret smälta.
Bred över 1 burk dulce de leche.
Koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i tre timmar.
Chokladtryffeltäcke
125g hackad mjölkchoklad
125g hackad mörk choklad
1.5 dl vispgrädde
Koka upp vispgrädden och blanda i chokladen. Och vispa till en slät smet.
Bred över.
Kommentarer
Trackback