Tre liknande
Tre liknande kort men ändå olika.



Hoppas ni har haft en bra midsommar.

citron och lakritskaka
Citron och lakritskaka

100 g smör
150 g vit choklad
2 st ägg
2 dl strösocker
Rivet skal och saften av en citron
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl minimaränger
1,5 dl lemoncurd.
Lakritstoppingen
0,5 dl vispgrädde
50 g rumsvarm smör
60 g lakritskola typ käck i småbitar
50 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 200 g. Smält smöret och häll i den vita chokladen. Tag av kastrullen från värmen och vänd runt chokladen så den smälter.
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ned chokladsmöret. Häll i citronskal och saft. Sikta i mjölet. Blanda smeten. Blanda sedan i marängerna och lemoncurden.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt kakan svalna helt innan du lägger på toppingen..
Toppingen: Koka upp grädde och smör, ta kastrullen från plattan och häll ner det finhackade lakritsgodiset. Rör tills alla bitar har smällt. Häll glasyren över kakan och ställ den i kylen ett par timmar.
student
Beställningskort till studenter.


