Lakritskola
Har bakat godis efter gamla väl prövade recept. Men ett nytt blev det.
Lakritskola
Det här behöver du:
1 1/2 dl turkisk peppar karameller
3 dl muscovadosocker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
50 gr smör
Lägg karamellerna i en påse och hamra dem till ett pulver med kavel eller hammare. Spara lite att strö över.
Koka ihop smör, socker, grädde och sirap. Låt koka ihop och upp till 120 gr eller tills kolan klarar kulprovet. Ta bort grytan från värmen och ta i lakritspulvret. Rör tills allt smält samman. Häll alltsammans i en bakplåtsklädd form. Strö över resten av pulvret. Låt kolan svalna innan du skär upp den i lagom stora bitar.
Kommentarer
Postat av: Åsa Barkenfelt
Det lät mycket gott, det receptet ska jag prova! önskar dig en God Jul.
Svar:
Eva Larsson
Postat av: Anonym
Den ska jag testa
God jul Eva önskar Maud
Svar:
Eva Larsson
Trackback