Kladdkaka

  • En jättegod kladdkaka med dulce de leche. 
  • Du behöver:
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)

Dulce de leche-grädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (ca 200 g)
(null)



Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och pudra en form på ca 20 cm i diameter med kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao och salt.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Avsluta med att röra ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
  4. Fördela hälften av smeten jämnt i formen. Ringla över karamelliserad mjölk (dulce de leche) och täck med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Skaka försiktigt på kakan, den ska dallra lite lätt i mitten. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp.
  6. Vispa grädden fluffig, rör i resten av den karamelliserade mjölken (dulce de leche) och servera med kakan.
Hackade även 1dl chasevnötter och strödde över innan bakning. 

(null)



Recept kommer från koket.se

Dags att äta och njuta. 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0