Körsbärskaka med kardemumma.

(null)


Kaka
100 gr smör
1 dl socker
1 st ägg
5 1/2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver. 

Havretäcke
1 dlvetemjöl
1/2dl strösocker
1/2 tsk mald kardemumma
100 gr kylskåpskallt smör i kuber
1 dl havregryn

Fyllning
250 gr urkärnade körsbär. 

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en springform 20 cm i dm. 

Kaka
Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägg och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i smeten.  Rör till en jämn smet och häll den i formen. 
Havretäcke
Nyp ihop allt till smulor. 

Fördela körsbären över smeten och täck formen med havresmulorna. 
Ugn ca 50 min

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0