Philadelphia bullar

Philadelphia bullar med citronsmak

 
Dessa bullar gör man snabbt och enkelt i långpanna
 
 

Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar

 

.

Fyllning 75 g smör, rumsvarmt 100 g Philadelphiaost 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker skalet från 1 riven citron

 

 

Bulldegen 25 g jäst 3 dl mjölk, ljummen 75 g smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 nypa salt 7–8 dl vetemjöl

 

 

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

5. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Gör ca 40 hål i degen och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

 

 
Receptet kommer från tidningen Hembakat.
 
Gabriel är dock lite tveksam om detta kan vara gott.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Tack så mycket :p

2014-03-05 @ 11:29:18
URL: http://linnealiebig.blogg.se
Postat av: Sanna

gott! haha rolig bild den sista! :D

Svar: Ja jättegott, visst är det!!
Eva Larsson

2014-03-06 @ 15:10:02
URL: http://almasannaperssons.blogg.se/
Postat av: Maud Freij

Nu har jag tittat länge och noga på din fina blogg.
Blev sugen på lite av varje av dina godsaker:)

Svar: Tack Maud, ja du får testa något recept.
Eva Larsson

2014-03-09 @ 18:22:43
Postat av: Anki

Ser smarrigt ut, bäst är bilden på lille G, han är sååå lik mamma Malin där.

Svar: Ja han är alltid bäst! <3
Eva Larsson

2014-03-16 @ 16:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0