Syltade kantareller

Här kommer det ett  recept på syltade kantareller
 
2 liter kantareller
rensade, sköljda och delade i mindre bitar
 
Vatten som täcker och 2 tsk salt
Koka i 10 min.
 
Sila av och spara 3 dl till kryddlagen.
 
Till lagen
 
2 dl ättiksprit 12%
3 dl socker
12 st pepparkorn
några stjärnanis
lite ingefära i småbitar
1/2 gul lök i strimlor
 
Blanda samman allt och koka ihop till en lätt simmig lag
skumma ibland.
 
Tag i svampen och koka några minuter till.
 
 
Häll upp i väl rengjorda burkar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Finns det äntligen kantareller nu?

2013-08-08 @ 18:54:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0