Havrefrastårta

 
Havrefrastårta
 
Börja med havregrynsblandningen
 
75 g smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
 
Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna.
Lägg blandningen i en smord och bröad form och platta ut den.
 
3 st ägg
2 dl socker
 
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
 
1/2 dl mjölk
 
Vispa ägg och socker pösigt.
 
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölken i äggsmeten.
 
Häll sockerkakssmeten över havregrynsblandningen och grädda i 175 grader 35 min.
Känn så kakan är helt torr annars gradda några minuter till.
 
Ta ut kakan och låt den svalna.
 
Dela på kakan och fyll med sylt, äpplemos, vaniljkräm eller grädde och konserverad frukt eller bär.
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Riktigt gott :-)

2013-04-21 @ 22:35:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0