Jordgubbscheesecake på kladdkakebotten

I helgen hade vi kalas här då bjöd vi på den här kakan. Kan rekommenderas.
 
 
Ingredienser
 
Kladdkakebotten
100 gr smält smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
 
1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt
ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen
 
Cheesecake fyllning
 
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
 
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering.
 

Kommentarer
Postat av: Anki

Mmm, ser smarrigt ut, men det brukar det göra och framför allt smaka när du bakar.

2012-11-12 @ 20:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0